Lipoliza laserowa: jak to działa i co musisz wiedzieć

Co to jest lipoliza laserowa?

Lipoliza laserowa to zabieg kosmetyczny, który wykorzystuje energię lasera do rozbicia komórek tłuszczowych i usunięcia ich z organizmu. Jest to zabieg małoinwazyjny o niskim ryzyku powikłań i skutków ubocznych.

Lipoliza laserowa to jeden z najpopularniejszych zabiegów kosmetycznych w 2018 roku. Może być stosowany do usuwania tłuszczu z różnych części ciała, takich jak podbródek, brzuch, uda czy ramiona. Możesz również użyć go do konturowania twarzy, usuwając nadmiar skóry i napinając linię szczęki lub pośladki.

Lipoliza laserowa staje się coraz bardziej popularna wśród kobiet, ponieważ jest to bezpieczny sposób na pozbycie się uporczywego tłuszczu bez operacji i przestojów. Procedura ma również minimalny czas rekonwalescencji, dzięki czemu można szybko wznowić normalne czynności po zabiegu.

Jak działa lipoliza laserowa?

Lipoliza laserowa to nieinwazyjny zabieg wykorzystujący laser do rozbijania komórek tłuszczowych i uwalniania zawartych w nich kwasów tłuszczowych i glicerolu. Kwasy tłuszczowe są następnie utleniane i wykorzystywane przez organizm.

Lipoliza laserowa to jedna z najpopularniejszych metod leczenia niechcianej tkanki tłuszczowej. Może być używany do usuwania tłuszczu z dowolnego miejsca na ciele, na przykład z rąk, nóg, brzucha lub podbródka. Jednak nie jest zalecany do obszarów z naczyniami krwionośnymi, ponieważ może powodować uszkodzenie tych naczyń krwionośnych.

Jak długo trwa zabieg?

Jeśli szukasz szybkiego rozwiązania swojego problemu, nie musisz się martwić. Zabiegi laserowe lipolizy laserowej można wykonać w zaledwie kilka godzin.

Zabieg laserowy lipolizy laserowej to skuteczny i bezpieczny sposób na usunięcie złogów tłuszczu bez poddawania się zabiegom chirurgicznym. Działa poprzez stymulację naturalnej zdolności organizmu do eliminowania komórek tłuszczowych za pomocą energii cieplnej i świetlnej.

Zabiegi lipolizy laserowej trwają około dwóch godzin, ale różnią się w zależności od wielkości obszaru i ilości tłuszczu.

Udostępnij: